Support

Generelt

Ja, det gjør vi!

Vi tilbyr ulike pakkeløsninger hvor installasjon er inkludert (ReGRID solcellepakker). Vi har egne montører som kan tilby montering i Midt-Norge. Våre montører kan også installere hyttepakker.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud, så finner vi løsningen som passer best for deg.

Batterier

Svaret er JA!

Systemene kan settes opp slik at du blir koblet av strømnettet når det er nok sol og strøm i batteriet. Motsatt så vil systemet automatisk hente strøm fra nettet når det ikke er sol og batteri. Ved bruk av en inverter tilpasser vi systemet slik at det passer best til ditt forbruk og ditt behov.

Vår ReGRID er koblet opp mot strømprisen slik at den strømmen du bruker blir hentet fra batteri og sol når strømmen på nettet er dyr. Motsatt så lader den fra solcellene og nettet når strømmen er billig på nettet. Dette vil gjøre det billigst mulig for deg som forbruker.

Det kan være vanskelig å kartlegge hva man trenger når man handler et batteri. Skal anlegget integreres med et solcelleanlegg eller andre løsninger? Har du planer om et solcelleanlegg må man tenke på hvor stort anlegget skal være.

  1. Først og fremst bør du tenke hvor mye batteri du trenger. Se spørsmål om "Hvor stort batteri trenger jeg? "

  2. Hvor i huset skal du installere batteriet? Skal batteriet installeres i huset ditt skal rommet sikres med dobbel gips.

  3. Oppbevaring av batteriet. Batteriet trives best fra 5 grader til ca 20.

Ta kontakt slik at vi kan hjelpe deg best mulig. I henvendelsen, gjerne spesifiser type installasjon(hus, hytte eller lignende). Hvor stort er huset? Hvilket type tak har du? Egner huset ditt seg for montering av paneler på vegg? Har du andre energikilder? F.eks aggregat, nettstrøm eller lignende.

Anbefaler ikke et 12V anlegg. Gå for en inverter løsning der du får 230V. 12V anlegg blir fort svært dyre pga kabling osv.

Det kommer helt an på ditt forbruk og formål med batteriet. Er planen å bli “off grid” eller tenker du å ha en løsning tilkoblet strømnettet? En normal enebolig har et snitt forbruk på over 55kWh i døgnet, mens hytten kan ha et vesentlig lavere forbruk. Dette varierer selvsagt mye på hvilke løsninger huset/hytten har fra før eller hva som er tiltenkt. Strømregningen vil hjelpe deg med å finne ut hvor mye du trenger.

En annen faktor er solforhold. På solrike dager får du vesentlig mer hjelp fra solcellene dine og batteriene blir ikke brukt så mye. Om du skal ha en løsning for hytten din eller lignende og den brukes f.eks bare i helgene så vil batteriet lades opp i hverdagene i mellom.

Et batterihåndteringssystem er et hvilket som helst elektronisk system som administrerer et oppladbart batteri, for eksempel ved å beskytte batteriet fra å operere utenfor det trygge driftsområdet, temperatur og balansering av cellene. Hos Chainpro benytter vi en custom BMS.

Hva er CAN? Det er en kommunikasjonsstandard mye brukt i bil.

Hva er Victron sin infrastruktur? Victron har en eget system for for kommunikasjon mellom Victron komponenter. Dette styres av Victron color control eller Venus. På denne måten blir all kommunikasjon synkronisert. Har du har flere laderegulatorer så vil bl.a ladesyklusene bli synkronisert.

Våre Lithium batteripakker må oppbevares inne, men de tåler likevel lave temperaturer dersom det skulle oppstå for eksempel på en hytte om vinteren.

Våre ReGRID-systemer er laget for å stå ute, men kan også plasseres i f.eks. en garasje eller lignende dersom det er ønskelig.

Solceller

Enova Du kan få penger tilbake hvis du har fått installert et solcelleanlegg eller et lite vindkraftverk i din egen helårsbolig eller fritidsbolig i Norge. Anlegget må ha vært kjøpt de siste 18 månedene for at du skal ha krav på støtte.

Installasjonen må være utført av et registrert firma, og dokumentasjon av kostnader skal være i samsvar med norske lover og forskrifter.

Du kan få støtte til el-produksjon også når du bygger nytt.

Les mer hos Enova

Det kan du! Vi har eksperimentert en del med solceller på vegg, og det viser seg at de gir overraskende god produksjon av strøm. Faktisk tilnærmet som på tak. Den viktigste fordelen med veggmontering er at snø aldri vil legge seg over.

PV anlegg

Solceller benevnes ofte som PV etter det engelske uttrykket PhotoVoltaics.

Om du tenker hus ,hytte eller båt osv er det flere elementer som må på plass og det er en god del ting å tenke på.

Hvordan finne ut hvor mye solceller som er nødvendig og hvor kraftig det andre utstyret bør så være? Ta kontakt så kan vi hjelpe deg å finne ut hva du trenger.

Her er en enkel oversikt over hva du trenger:

Solceller

Laderegulator

Inverter

Kabling PV og kabling 230V

Utstyr

Først må du finne ut hvor mye huset/hytten trekker av strøm på maks. En Victron Multiplus-II 3000 har en nominell effekt på 2400W. Kan levere dobbelt, men kun i en kortere periode.

Dersom du ønsker full oversikt over din egen produksjon og hvordan batteriene blir brukt i forhold til ditt forbruk så er det mulig og installere en cerbo som kan gi deg full oversikt via en app på mobilen. Les mer om dette under Victron Cerbo GX.

I tillegg er det muligheter for å installere en liten touch-skjerm som gir deg full oversikt over systemet og lar deg justere innstillingene. Les mer om dette på Victron GX Touch 50.

Kontakt oss